In de Bundesliga wacht een bloedstollende laatste speeldag als het gaat om de strijd tegen degradatie. Rafael van der Vaart moet met Hamburger SV vrezen voor een rechtstreekse gang naar de Tweede Bundesliga.

HSV verloor zaterdagmiddag in de voorlaatste speelronde bij het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens, waarmee het zichzelf een zeer slechte dienst bewees.

De ploeg van aanvoerder Van der Vaart had de laatste weken juist een paar goede resultaten geboekt, maar zakt nu weer van plek veertien naar zeventien.

HSV kwam met 1-0 voor (assist Van der Vaart), maar stond nog voor rust al weer met 2-1 achter. Dat was ook de eindstand.

Schorsing

Tot overmaat van ramp pakte Van der Vaart in blessuretijd een domme gele kaart (zijn tiende van het seizoen) die hem een schorsing oplevert voor de laatste speelronde, waarin HSV het thuis opneemt tegen Schalke 04.

Aangezien Van der Vaart deze zomer uit Hamburg vertrekt, heeft hij zijn laatste duel voor de club dus wellicht al gespeeld.

Stuttgart, dat één punt boven HSV staat, neemt het volgende week op tegen Paderborn, dat laatste is met juist één punt minder dan de Hamburgers.

Paderborn verloor zaterdag met 1-0 bij Schalke 04, terwijl SC Freiburg en Hannover 96, twee andere degradatiekandidaten, belangrijke overwinningen boekten.

Hannover won met 2-1 bij FC Augsburg, terwijl Freiburg zelfs landskampioen Bayern München met eveneens 2-1 opzij zette.

Dost

Bas Dost hield met VfL Wolfsburg de tweede plaats vast door met 2-1 van Borussia Dortmund te winnen. Dost deed de hele wedstrijd mee, maar scoorde niet.

Wolfsburg staat twee punten boven het Borussia Mönchengladbach van verdediger Roel Brouwers, die basisspeler was tegen Werder Bremen. Gladbach zegevierde met 2-0.