De 34e en laatste speelronde in de eredivisie staat zondag in het teken van de strijd om de derde plaats, die leidt tot deelname aan de derde voorronde van de Europa League.

Feyenoord bezet momenteel de derde plek met 59 punten. AZ heeft net zoveel punten, maar een slechter doelsaldo. Vitesse staat vijfde, op twee punten van Feyenoord en AZ.

De Rotterdammers gaan op bezoek bij PEC Zwolle. De laatste twee edities van PEC Zwolle-Feyenoord eindigden in een zege voor de thuisploeg.

Eerder dit seizoen in De Kuip waren de Rotterdammers wél te sterk voor de bekerwinnaar van 2014. Door doelpunten van Sven van Beek en Jean-Paul Boëtius werd het 2-0 voor Feyenoord.

AZ reist naar Woudestein om aan te treden tegen Excelsior, dat sinds afgelopen week zeker is van handhaving in de eredivisie. Acht jaar geleden gaf AZ de landstitel uit handen door op de laatste speeldag met 3-2 te verliezen bij Excelsior. PSV profiteerde.

Vitesse ontvangt FC Utrecht in de Gelredome. Voor de Domstedelingen staat er als nummer twaalf niets meer op het spel.

FC Utrecht zegevierde slechts tweemaal in Arnhem en ging er 22 keer onderuit. Vitesse kan voor de tweede keer in de clubhistorie in de top drie van de eredivisie eindigen. Eerder lukte dat in het seizoen 1997/1998, toen het achter Ajax en PSV als derde finishte.

Landskampioen PSV sluit het seizoen af met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag en nummer twee Ajax gaat op bezoek bij degradant FC Dordrecht.

De negen wedstrijden in de laatste speelronde beginnen traditiegetrouw allemaal om 14.30 uur.