José Mourinho denkt dat Chelsea aankomende zomer niet erg actief zal zijn op de transfermarkt. De Portugese manager van de Engelse landskampioen is zeer content met zijn huidige selectie.

Chelsea pakte begin mei de titel in de Premier League, maar werd al vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League en de FA Cup. Desondanks is Mourinho niet op zoek naar nieuwe spelers.

"Ik verwacht dat ik deze zomer druk ben met het wandelen van mijn handdoek naar het water, een beetje ga zwemmen en weer in de zon ga liggen. Dat is waar ik verwacht druk mee te zijn", grapte Mourinho vrijdag op een persconferentie.

"Ik ben heel erg tevreden met mijn selectie. We hebben een jonge groep waar nog veel rek in zit. Vorig seizoen wilde ik graag enkele spelers verkopen om nieuwe spelers aan te trekken. De basis voor het komende seizoen is de huidige selectie."

Chelsea kocht vorige zomer voor tientallen miljoenen euro’s onder meer Diego Costa en Filipe Luis van Atletico Madrid. Mourinho verwacht dat andere Engelse clubs voor volgend seizoen erg actief zullen zijn op de transfermarkt.

"Het is ingewikkeld. Ik kan me voorstellen dat het dit seizoen zal worden alsof Wall Street compleet instort. Sommige clubs zullen de transfermarkt erg vastberaden betreden en daardoor zullen er onverwachte dingen gebeuren."

"Maar Chelsea bevindt zich in een goede positie. We hebben stabiliteit in onze selectie. We hebben geen drastische veranderingen nodig. We moeten loyaal zijn naar onze spelers en in hen geloven."

Cech

Mourinho hoopt dat Petr Cech Chelsea trouw blijft. De Tsjechische doelman heeft zijn basisplaats verloren aan Thibaut Courtois en de zaakwaarnemer van Cech liet vrijdag weten dat zijn cliënt mag vertrekken bij de Londenaren.

"Ik weet niet of dat helemaal waar is", reageerde Mourinho op het bericht. "Hij staat nog onder contract bij Chelsea en Chelsea heeft een belangrijke stem in zijn toekomst. Ik wil Petr graag behouden voor de club, want hij behoort tot mijn beste spelers."