Scheidsrechter Richard Liesveld eiste vrijdag in het duel tussen VVV-Venlo en FC Oss (0-0) ongewild een hoofdrol voor zich op. Hij en zijn assistenten kenden vlak voor rust geen goal toe.

Doelman Niki Mäenpää van VVV viel na een doelpoging van Istvan Bakx met bal en al in zijn doel, maar Liesveld en zijn assistenten zagen niet dat de bal de doellijn had gepasseerd.

"Het is diep triest dat wij als arbitrage geen goal geven, daar waar het er alle schijn van heeft", aldus Liesveld voor de camera van FOX Sports.

"Dan krijg je een heel andere wedstrijd en daarin ben je als leiding bepalend. Dat wil je niet zijn, zeker niet in negatieve zin. Daar heb ik een rotgevoel over, want ik wil dat iedereen blij is en dat niemand over de arbitrage spreekt. Nu spreekt iedereen over de arbitrage."

Geblokkeerd

Liesveld ging naar eigen zeggen af op zijn assistent. "Die staat op de achterlijn en is de enige die mij kan zeggen: wel of geen goal."

"Ik kan zelf wel een mening vormen, maar vanaf zestien meter kan ik het zelf niet met honderd procent zekerheid zeggen. En mijn assistent heeft de bal niet honderd procent over de doellijn zien gaan. Zijn zicht werd waarschijnlijk geblokkeerd door de keeper."

De wedstrijd in Venlo eindigde uiteindelijk in 0-0, waardoor VVV zich plaatste voor de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie.