VVV-Venlo en De Graafschap hebben zich vrijdag geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

VVV had in eigen huis genoeg aan een 0-0 gelijkspel tegen FC Oss. De ploeg van trainer Maurice Steijn was maandag in het heenduel in Oss al met 2-1 te sterk voor de Brabanders.

Oss dacht in de 33e minuut op voorsprong te komen toen keeper Niki Mäenpää van VVV na een doelpoging van Istvan Bakx met bal en al in zijn doel viel. Scheidsrechter Richard Liesveld en zijn assistenten zagen vreemd genoeg niet dat de bal de doellijn ruimschoots had gepasseerd.

De winnaar van de derde periodetitel drong ook aan in de tweede helft maar wist Mäenpää niet nogmaals te passeren.

VVV neemt het in de volgende ronde op tegen de nummer zestien van de eredivisie. Op dit moment is dat NAC Breda.

De Graafschap

De Graafschap rekende af met Almere City. De Doetinchemmers wonnen thuis na verlenging met 2-1 van de winnaar van de tweede periodetitel. In Almere werd het maandag 1-1.

Almere City wist dat het moest scoren op De Vijverberg om kans te maken op de volgende ronde. Het was echter De Graafschap dat in de negentigste minuut op voorsprong kwam via Jerry van Ewijk, maar in blessuretijd zorgde Soufyan Ahannach voor 1-1.

Een treffer van Almere-speler Enzio Boldewijn werd nog in de reguliere speeltijd geannuleerd wegens buitenspel. In de verlenging kwam De Graafschap al na vier minuten op een nieuwe voorsprong via een eigen doelpunt van Cees Toet: 2-1. Die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen.

De Graafschap speelt in de tweede ronde tegen de nummer zeventien van de eredivisie. Momenteel is dat Go Ahead Eagles.