Steven Berghuis was vrijdag blij en verrast toen de aanvaller van AZ hoorde dat hij was opgeroepen voor een trainingsstage van Oranje.

"Ik ben trots en blij met de uitnodiging. Ik moet het allemaal nog even laten bezinken", zei Berghuis tegen RTV Noord-Holland.

Berghuis maakt deel uit van een groep van dertig spelers, die op 26 mei start met de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Letland (vrijdag 12 juni) en de daaraan voorafgaande oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten.

"Ik ben natuurlijk verrast. Maar ook ontzettend blij omdat ik altijd tegen Oranje heb opgekeken. Dat was altijd mijn droom, en nu sta ik tussen die namen."

Berghuis kreeg het nieuws van zijn trainer John van den Brom te horen. "Ik dacht, wat krijgen we nou. Ik had het niet verwacht. Maar dit geeft wel een boost. Het zelfvertrouwen krijgt wel een plusje hoor."

Dinsdag 26 mei staat in Hoenderloo de eerste training op het programma. Mocht Berghuis met AZ de finale van de play-offs halen, lijkt hij echter helemaal niet mee te kunnen trainen met Oranje.