Manchester United-trainer Louis van Gaal wil zondag Arsenal verslaan, waardoor de 'Gunners' onder druk komen te staan in de strijd om plek drie in de Premier League.

"We kunnen Arsenal onder druk zetten en derde worden. Het is nog steeds mogelijk", zei Van Gaal vrijdag op een persconferentie.

United, dat twee punten achter nummer drie Arsenal staat, gaat bij winst over de ploeg van trainer Arsene Wenger heen op de ranglijst. Arsenal heeft echter nog een wedstrijd in te halen.

Probleem voor Van Gaal is ook dat hij in de topper op Old Trafford geen beroep kan doen op de gebleseerde Wayne Rooney, Luke Shaw, Rafael en Andreas Pereira. Jonny Evans is nog een vraagteken. Daartegenover staat de terugkeer van de van een virus herstelde Robin van Persie en Angel Di Maria. 

Van Gaal: "Je doet niks aan al die blessures, want voetbal is een contactsport".

Evenwicht

De oud-bondsoach hoopt volgend jaar echter wel over een bredere selectie te beschikken, waardoor blessures beter opgevangen kunnen worden.

"Dit jaar moet ik mijn hele team wijzigen als er blessures zijn, waardoor het evenwicht weg is. Het terugbrengen van dat evenwicht is belangrijk."

Het duel tussen Manchester United en Arsenal begint zondag om 17.00 uur.