PSV neemt Simon Poulsen transfervrij over van AZ. De linksback heeft voor twee jaar getekend bij de Eindhovense club.

Dat laat PSV op de officiële website weten. Poulsen heeft ook al met succes de medische keuring doorstaan.

De 30-jarige Deen zal bij PSV de stand-in worden van Jetro Willems, van wie nog niet zeker is dat hij in Eindhoven blijft.

"Een geweldige kans als de kampioen je vraagt om te komen. Ik wil heel graag meehelpen aan een nieuw kampioenschap. Ik zal keihard werken en hoop dat ik mijn kans krijg me te laten zien voor PSV", aldus Poulsen voor de camera van PSV TV.

Technisch directeur Marcel Brands is tevreden met de komst van de international. "Simon is een heel ervaren jongen, om hem achter Jetro te hebben is perfect. Hij zal een goede rol spelen in de groep, dat zit ook in zijn karakter. Hij is natuurlijk ook de taal machtig omdat hij al lang in Nederland is.''

Poulsen speelde eerder in Denemarken voor FC Midtjylland en in Italië voor Sampdoria. Vorig jaar tekende hij voor de tweede keer bij AZ, waarvoor hij dit seizoen 31 eredivisiewedstrijden speelde.

Eerste aanwinst

Poulsen is de eerste aanwinst van de landskampioen voor komend seizoen. PSV weet wel al dat Memphis Depay vertrekt naar Manchester United en zoekt nog naar een opvolger.

De club houdt ook rekening met een vertrek van aanvoerder Georginio Wijnaldum, maar daar heeft geen club zich nog voor gemeld.