Jelle ten Rouwelaar verdedigt zondag ondanks eerdere twijfels bij trainer Robert Maaskant 'gewoon' het doel van NAC Breda in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

"En hij keept ook in de nacompetitie", verduidelijkte Maaskant vrijdag in aanloop naar de laatste speelronde van de eredivisie tegen BN De Stem.

Er was de laatste weken kritiek op de prestaties van Ten Rouwelaar. Ook Maaskant, die de doelman in januari de aanvoerdersband ontnam, liet afgelopen week doorschemeren dat hij twijfelde aan zijn eerste doelman.

"Het is een heel serieuze optie om Jelle te passeren", zei de coach maandag nog. "We bedrijven topsport. Als blijkt dat een andere keeper beter is, krijgt hij de voorkeur. Zo gaat dit tenslotte ook bij spelers."

Ligeon

Inmiddels is Maaskant van mening dat Ten Rouwelaar de beste optie blijft voor een plaats onder de lat bij NAC, dat de play-offs tegen degradatie niet meer kan ontlopen na de nederlaag van vorige week tegen AZ (3-2).

Ruben Ligeon (lies), Divine Naah (buikspier) en Mats Seuntjens (kuit) trainden vrijdag weer mee met de nummer zestien van de eredivisie. Het is nog onduidelijk of Maaskant een beroep op hen kan doen.