Feyenoord-trainer Fred Rutten kan zondag over een fitte selectie beschikken in het cruciale uitduel met PEC Zwolle.

Rutten mist alleen de geschorsten Karim El Ahmadi en Khalid Boulahrouz. De Rotterdamse club stelt zondag bij winst in Zwolle de derde plaats veilig in de eredivisie en plaatst zich dan voor de voorronde van de Europa League.

Bij een gelijkspel of verlies kunnen AZ en Vitesse Feyenoord passeren op de ranglijst. De Rotterdammers zijn in dat geval veroordeeld tot het spelen van play-offs voor Europees voetbal.

Rutten begrijpt dat de druk op zijn team hoog is. "Feyenoord is een grote club en wij hebben maar twee punten gepakt uit vier wedstrijden. Het is normaal dat de druk wordt verhoogd, ik heb daar geen probleem mee. Het hoort er bij."

Colin Kazim-Richards, die deze week werd vrijgesproken van het slaan van Vitesse-speler Zakaria Labyad in de met 4-1 verloren thuiswedstrijd tegen de Arnhemmers, begint zondag gewoon in de basis.

"Ik heb Kazim gesproken over zijn gedrag. Maar zijn gedrag om de grens op te zoeken hebben we zondag nodig. Hij speelt dus," aldus Rutten.

AZ

AZ hoopt zondag ten koste van Feyenoord alsnog de derde plaats in de eredivisie te veroveren en zich daarmee rechtstreeks te plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League.

AZ moet dan winnen bij Excelsior, terwijl Feyenoord punten verspeelt. Nemanja Gudelj keert terug in de basiself na een schorsing. Dat gaat waarschijnlijk ten koste van Thom Haye, die hem vorige week in het thuisduel met NAC (3-2) verving.

''Onze opdracht is duidelijk: winnen. We liggen op ramkoers'', sprak trainer John van den Brom strijdbaar. ''Als we na een overwinning derde worden, is het feest. Blijven we na een overwinning vierde, dan gaan we met een goed gevoel de play-offs in. We hebben dan namelijk vier keer op rij gewonnen.''

Vitesse

Vitesse moet het zondag in de afsluitende competitiewedstrijd tegen FC Utrecht stellen zonder Kelvin Leerdam, die nog niet is hersteld van een blessure.

Maandag miste de verdediger annex middenvelder om dezelfde reden al het duel met Feyenoord.

Ten opzichte van de wedstrijd in De Kuip keert Marko Vejinovic terug van een schorsing. Zijn rentree in de selectie gaat in elk geval niet ten koste van Josh McEachran.

"Ik ben er wel uit hoe we gaan spelen", aldus trainer Peter Bosz op de website van Vitesse. "We gaan niet veel veranderen. Josh McEachran start ook zondag in de basis."