Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft zijn bewondering uitgesproken over hoe Louis van Gaal zich manifesteert bij Manchester United.

"Van Gaal heeft laten zien een persoonlijkheid te zijn voor zo’n grote club als Manchester United. Ik verwacht dat hij nog een aantal goede spelers gaat halen", zei Wenger vrijdag op een persconferentie in aanloop naar het duel met United van zondag.

Het duel staat in het teken van de strijd om plaats drie, die rechtstreekse plaatsing voor de Champions League betekent. Arsenal staat twee punten voor op de ploeg van Van Gaal.

"We kunnen onze derde plaats verstevigen en een gat van vijf punten slaan. We willen laten zien dat we solide en sterk zijn."

"We hebben een goede herinnering aan Old Trafford van eerder dit seizoen, toen we wonnen in de kwartfinale van de FA Cup. Als dat weer lukt, laten we zien hoe sterk we zijn en dat geeft ook vertrouwen richting volgend seizoen."

"We voelen dat we progressie hebben geboekt en dat blijkt ook uit de continuïteit in de resultaten", aldus Wenger, die met Arsenal voor het verlies van Swansea City van vorige week (1-0) tien duels op rij ongeslagen was.

Welbeck

De Fransman kan tegen United geen beroep doen op de aan zijn knie geblesseerde Danny Welbeck, die afgelopen zomer van Manchester naar Londen verhuisde.

Naast de aanvaller zijn bij Arsenal ook Mikel Arteta, Mathieu Debuchy (net terug op de training van een hamstringblessure) en Alex Oxlade-Chamberlain geblesseerd.

Wenger hoopt dat Oxlade-Chamberlain in de laatste competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion op 24 mei weer kan meedoen met het oog op de FA Cup-finale van zes dagen later tegen Aston Villa.