Volgens Liverpool-manager Brendan Rodgers is de betekenis van Steven Gerrard voor de club niet in woorden uit te drukken.

De 34-jarige middenvelder neemt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace afscheid van het publiek op Anfield Road.

"Ik heb mensen in mijn staf uitgedaagd om Steven in één woord te omschrijven", meldde Rodgers vrijdag tijdens een persconferentie.

"Dat woord is 'Liverpool'. Niet alleen de voetbalclub, maar de stad als geheel. Hij heeft alles gegeven voor Liverpool, meer dan politici. Steven is een fantastisch Liverpool-symbool en een icoon van de club."

Rodgers riep in herinnering dat Gerrard aanbiedingen van andere clubs afwees. "Hij kreeg enkele keren de kans naar zeer prestigieuze clubs over te stappen, maar hij besloot te blijven. Dit is gewoon zijn club, hij groeide hier om de hoek op."

Komende zomer vertrekt Gerrard naar Los Angeles Galaxy. Aangezien de Major League Soccer tussen november en maart stil ligt, zou de middenvelder in theorie op huurbasis terug kunnen keren bij Liverpool.

"We hebben er nog niet over gesproken, we zien wel wat er gebeurt. Misschien maken we gebruik van de mogelijkheid."