De wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate in de achtste finales van de Copa Libertadores is donderdag gestaakt nadat spelers van River Plate last kregen van hun ogen als gevolg van een spray, vermoedelijk gebruikt door een Boca Juniors-fan.

Toen de spelers van River Plate bij een stand van 0-0 het veld betraden voor de tweede helft, wreven enkelen van hen in de ogen. Ze gebruikten daarbij hun shirts.

De scheidsrechter besloot het duel tussen de Argentijnse aartsrivalen in het Bombonera-stadion stil te leggen, waarop politieagenten een uur lang de fans probeerden te bedaren voordat de wedstrijd definitief werd gestaakt.

"Dit is heel erg triest, ik kan niet geloven wat er is gebeurd", zei trainer Marcelo Gallardo van River Plate.

"Mijn hele lichaam doet pijn", aldus River-speler Leonardo Ponzio. "Het was een soort pepperspray of zo. Dit kan toch niet waar zijn?"

Er zouden beelden circuleren waarop te zien is hoe een fan zijn hand door de 'mobiele spelerstunnel' steekt om de spray in te zetten.

Overspelen

Na een oponthoud van een uur besloten officials van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol het duel uit de achtste finales van de Copa Libertadores niet meer te hervatten. De stand was 0-0.

De Conmebol komt vrijdag bijeen om te bepalen wat er met de wedstrijd uit het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League moet gebeuren.

De bond kan kiezen tussen het duel afmaken, in zijn geheel overspelen of de zege toekennen aan River Plate, dat thuis met 1-0 had gewonnen.

De rivaliteit tussen Boca Juniors en River Plate, clubs die uit de hoofdstad Buenos Aires komen, is groot en tijdens hun onderlinge duels loopt het vaak uit de hand. ,,Schandelijk en betreurenswaardig'', noemde trainer Marcelo Gallardo van River Plate de aanval met pepperspray.