De leiding van Manchester United is zeer te spreken over de prestaties van Louis van Gaal in zijn eerste jaar in de Premier League. Volgend seizoen krijgt de trainer de opdracht mee om te strijden om de hoofdprijzen.

"We zijn heel erg blij met de stappen die het team deze jaargang heeft gezet onder Van Gaal", vertelt directeur Ed Woodward van United aan Sky Sports.

"Met twee wedstrijden voor de boeg in de Premier League liggen we op koers voor een plaats in de top vier en daarmee een terugkeer in de Champions League."

Uit de resterende duels heeft United één punt nodig om zeker te zijn van de vierde plek, die leidt tot deelname aan de voorronde in het kampioenenbal.

Van Van Gaal wordt volgend seizoen verwacht dat hij lang meedoet om de prijzen. Daarvoor zal United naast Memphis Depay, die overkomt van PSV, een aantal aankopen doen.

"Vermoedelijk zullen we net als afgelopen jaar weer actief zijn op de transfermarkt", zegt Woodward. "Het is nog te vroeg om een indicatie te geven over onze plannen. In elk geval staat er na de zomer een brede selectie die in staat is op alle fronten mee te strijden."

United neemt het zondag in eigen huis op tegen Arsenal en sluit het seizoen een week later af met een uitwedstrijd tegen Hull City.