Ronald Koeman denkt dat Southampton in de laatste twee competitiewedstrijden minimaal vier punten nodig heeft om zich eventueel te plaatsen voor Europees voetbal.

"We weten dat we dicht bij Tottenham staan, het is maar één punt verschil. Maar we weten ook dat Swansea het de laatste weken erg goed doet, ze staan vlak achter ons. Dat maakt de situatie lastiger. Er komt net wat meer druk bij kijken", zei Koeman donderdag op een persconferentie.

De Nederlandse oefenmeester bezet met Southampton de zevende plaats in de Premier League. Tottenham staat zesde, Swansea is de nummer acht en heeft slechts één punt achterstand op 'The Saints'.

Southampton moet dus zaterdag winnen van Aston Villa en neemt het een week later nog op tegen Manchester City. Koeman hoopt dat de fans van Southampton aan het einde van het seizoen een feestje kunnen vieren.

"De fans zijn geweldig geweest voor de spelers, voor de ploeg en voor de trainers. Natuurlijk wil je ze daarvoor in de laatste thuiswedstrijd bedanken met een overwinning. En die hebben we ook nodig."

De thuiswedstrijd tegen Aston Villa gaat volgens Koeman geen eenvoudige klus worden. "Ze zijn een stuk gevaarlijker dan begin dit seizoen. Ze hebben nog één of twee punten nodig om in de Premier League te blijven. Het zal een open wedstrijd worden."