De eredivisie is zondag toe aan de laatste speelronde. Alle aandacht gaat uit naar de strijd om de derde plaats, die leidt tot deelname aan de voorronde van de Europa League. Feyenoord, AZ en Vitesse zijn hiervoor nog in de race.

14.30 uur: ADO Den Haag-PSV

Laatste eredivisie-ontmoeting in Den Haag: ADO Den Haag-PSV 2-3 (3 augustus 2013)

Weetje ADO Den Haag: De residentieclub won tot nu toe acht van de zestien thuisduels. Vier keer ging ADO onderuit en viermaal speelde de ploeg gelijk voor eigen publiek. Aaron Meijers is geschorst.
Weetje PSV: Als de landskampioen zegeviert, wordt het qua punten de beste landskampioen sinds Ajax in 1998. De Amsterdammers finishten toen op 89 punten, PSV kan nog op 88 punten uitkomen.

14.30 uur: FC Dordrecht-Ajax

Laatste eredivisie-ontmoeting in Dordrecht: FC Dordrecht '90-Ajax 1-3 (19 februari 1995)

Weetje FC Dordrecht: Filip Kurto verrichtte tot nu toe de meeste reddingen in de eredivisie. De doelman van de hekkensluiter, die afgelopen seizoen al degradeerde met Roda JC, greep al 140 keer succesvol in
Weetje Ajax: De Amsterdammers raakten dit seizoen het vaakst de paal of de lat, liefst 21 keer. PSV volgt met twintig inzetten op het houtwerk, voor Vitesse (zeventien).

14.30 uur: PEC Zwolle-Feyenoord

Laatste eredivisie-ontmoeting in Zwolle: PEC Zwolle-Feyenoord 2-1 (4 augustus 2013)

Weetje PEC Zwolle: Ongeacht het resultaat van het duel met Feyenoord eindigt PEC Zwolle voor het eerst in de clubhistorie in de top zeven. Thomas Lam is geschorst.
Weetje Feyenoord: De Rotterdammers zijn bij een zege zeker van de belangrijke derde plaats en dus een ticket voor de voorronde van de Europa League. Bij alles minder dan een overwinning kunnen AZ en/of Vitesse de ploeg van coach Fred Rutten passeren. Door schorsingen ontbreken Khalid Boulahrouz en Karim El Ahmadi.

14.30 uur: Excelsior-AZ

Laatste eredivisie-ontmoeting in Rotterdam: Excelsior-AZ 0-0 (7 december 2011)

Weetje Excelsior: Acht jaar geleden wonnen de Kralingers tijdens de laatste speelronde met 3-2 van AZ, waardoor de Alkmaarders naast de landstitel grepen.
Weetje AZ: In het 'vrije trappen-klassement' staat AZ helemaal onderaan. De tweevoudige landskampioen nam slechts 339 vrije trappen, 186 minder dan koploper Feyenoord.

14.30 uur: Vitesse-FC Utrecht

Laatste eredivisie-ontmoeting in Arnhem: Vitesse-FC Utrecht 3-1 (9 november 2013)

Weetje Vitesse: Op de ranglijst sinds de jaarwisseling bezetten de Arnhemmers de tweede plaats met 35 punten. PSV neemt met 42 punten de eerste positie in. Vitesse moet winnen van FC Utrecht om nog in aanmerking te komen voor de derde plek.
Weetje FC Utrecht: Voor trainer Rob Alflen betekent het zijn laatste wedstrijd voor de Domstedelingen. Volgend seizoen is Erik ten Hag trainer van FC Utrecht.

14.30 uur: sc Heerenveen-FC Twente

Laatste eredivisie-ontmoeting in Heerenveen: sc Heerenveen-FC Twente 0-2 (5 februari 2014)

Weetje sc Heerenveen: De Friezen staan zevende en kunnen PEC Zwolle nog passeren. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges werkt al enkele weken toe naar de play-offs.
Weetje FC Twente: Voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003 dreigen de Tukkers niet in het linkerrijtje te eindigen. Twente heeft wel een positief doelsaldo.

14.30 uur: NAC Breda-FC Groningen

Laatste eredivisie-ontmoeting in Breda: NAC Breda-FC Groningen 2-2 (30 november 2013)

Weetje NAC Breda: De Bredanaars zijn al veroordeeld tot het spelen van play-offs om promotie/degradatie. Dat gebeurde in het seizoen 2005/2006 voor het laatst.
Weetje FC Groningen: Slechts vier clubs behaalden in uitwedstrijden minder punten dan de bekerwinnaar: NAC Breda, Go Ahead Eagles, ADO Den Haag en FC Dordrecht.

14.30 uur: SC Cambuur-Willem II

Laatste eredivisie-ontmoeting in Leeuwarden: Cambuur Leeuwarden-Willem II 0-1 (12 oktober 1999)

Weetje SC Cambuur: De club uit Leeuwarden kan nog altijd in het linkerrijtje eindigen. De equipe van trainer Henk de Jong moet daarvoor zelf in elk geval winnen.
Weetje Willem II: Van de drie promovendi hebben de Tilburgers deze jaargang de meeste punten in de wacht gesleept.

14.30 uur: Heracles Almelo-Go Ahead Eagles

Laatste eredivisie-ontmoeting in Almelo: Heracles Almelo-Go Ahead Eagles 1-2 (5 april 2014)

Weetje Heracles Almelo: Afgelopen weekeinde stelde Heracles handhaving officieel veilig, de dramatische seizoenstart van zeven achtereenvolgende nederlagen ten spijt.
Weetje Go Ahead Eagles: De ploeg uit Deventer komt vanaf donderdag uit in de play-offs om promotie/degradatie.