Alle wedstrijden in het Spaanse voetbal moeten dit weekeinde gewoon doorgaan. Spelersvakbond AFE had eerder deze maand opgeroepen tot een staking, maar de rechter heeft die donderdag illegaal verklaard.

De zaak was aangespannen door de LFP, de vertegenwoordiger van de profclubs uit de twee hoogste divisies. Die is nu in het gelijk gesteld.

De AFE en de nationale bond RFEF winden zich op vanwege een conflict over de verdeling van tv-gelden.

Die worden nu per club verkocht, waardoor de topclubs het meest krijgen en de sportieve verschillen enorm zijn. De regering en de LFP besloten die regel aan te passen, waardoor al het geld eerlijker wordt verdeeld.

De bond, die tot een uitstel voor onbepaalde tijd had opgeroepen, had eerder al aangekondigd zich neer te leggen bij het oordeel van de rechter en hield woord. "We heffen onze maatregel op, ook al zijn we het nog steeds niet eens met de maatregel", meldde de RFEF.

FC Barcelona kan daardoor zondag 'gewoon' landskampioen worden. De finalist van de Champions League neemt het dan op tegen uittredend kampioen Atletico Madrid. Barcelona verdedigt met nog twee duels te gaan een voorsprong van vier punten op Real Madrid.

Gevolgen

Als de staking was goedgekeurd, was niet alleen de voorlaatste speelronde in de Primera Division, maar ook de laatste op 23 mei voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Daarnaast waren dan ook de laatste vijf rondes in de Segunda Division en de finale om de Copa del Rey tussen Barcelona en Athletic Bilbao op 30 mei voorlopig niet doorgegaan.