Patrice Evra zal voorafgaand de Champions League-finale op 6 juni gewoon de hand schudden van Luis Suarez.

Dat bevestigde de Franse linksback woensdagavond, nadat hij zich na een remise tegen Real Madrid (1-1) met Juventus verzekerde van een plek in de eindstrijd in Berlijn.

Daarin neemt de 'Oude Dame' het op tegen het FC Barcelona van Suarez. De Uruguayaan zou Evra in een duel tussen Liverpool en Manchester United in 2011 'negro' genoemd hebben en werd daarvoor acht wedstrijden geschorst.

"Ik ben trots op wie ik ben en op mijn huidskleur", reageerde de Fransman woensdag. "Ik zal hem gewoon de hand schudden, geen enkel probleem. Maar ik zal er wel voor zorgen dat hij voelt dat ik er ben op het veld."

Video: Suarez weigert Evra de hand te schudden

Eerder weigerde de vleugelverdediger om Suarez te begroeten en hij vond het dus niet vreemd dat na de plaatsing voor de finale direct naar de nieuwe ontmoeting gevraagd werd. "Iedereen heeft me die vraag al gesteld. Het doet er ook niet toe, het belangrijkste is dat we in de finale staan."

Suarez neemt het in Berlijn niet alleen op tegen Evra, maar ook tegen Giorgio Chiellini. Afgelopen zomer beet de aanvaller de Italiaanse verdediger op het WK in Brazilië. Het kwam de Uruguayaan op een schorsing van liefst vier maanden te staan.

Video: Suarez bijt Italiaanse verdediger Chiellini