Juventus-trainer Massimiliano Allegri kon niets anders dan louter positief zijn over zijn spelers na het bereiken van de Champions League-finale.

De Italianen bereikten de eindstrijd door met 1-1 gelijk te spelen op bezoek bij Real Madrid.

"De jongens verdienen alle lof. Het is een geweldige avond voor ze en voor het Italiaanse voetbal", jubelde Allegri. "Ik begin me te realiseren wat een geweldig seizoen we hebben. Misschien wel beter dan iedereen verwachtte."

"Misschien spelen we nog niet helemaal naar onze mogelijkheden, maar we waren groots in deze twee wedstrijden. We creëerden kansen en stonden soms onder druk. Het was een duel tussen twee technische ploegen."

Allegri wacht met kampioen Juventus een paar mooie wedstrijden. "We spelen straks de bekerfinale, die is ook erg belangrijk voor ons. Daarna volgt de geweldige wedstrijd in Berlijn. We hebben de finale bereikt door in onszelf te geloven en dat geloof wordt alleen maar groter en groter."

Kansloos acht de oefenmeester zijn ploeg op 6 juni niet tegen Barcelona. "Alles kan gebeuren in een finale. We zullen zien wie er over een maand het beste in vorm is."