Gianluigi Buffon kon woensdag zijn geluk niet op na het bereiken van de Champions League-finale met Juventus.

De 37-jarige doelman, die bezig is aan zijn veertiende seizoen in dienst van de Italianen, kijkt reikhalzend uit naar het duel op 6 juni in Berlijn met Barcelona.

"Je krijgt niet veel kansen om zo'n finale te spelen. Wanneer zo'n kans zich voordoet, moet je hem pakken", was Buffon zelfverzekerd na het 1-1 gelijkspel tegen Real Madrid, waardoor Juventus zich plaatste voor de eindstrijd.

Het wordt voor de doelman zijn tweede Champions League-finale. In 2003 verloor hij met de 'Oude Dame' na strafschoppen van AC Milan.

"We gaan niet alleen voor de statistieken naar Berlijn. Deze finale is een gigantische kans voor ons. Ik ben erg trots", aldus de Italiaan.

De finaleplaats betekent voor Juventus de achtste in de historie. Slechts twee keer leverde de eindstrijd de 'Oude Dame' succes op: in 1985 en 1996 wist het de finale te winnen.

Tevez

Ook ploeggenoot Carlos Tevez, die vorige week tijdens het heenduel trefzeker was, toonde zich dolgelukkig met de finaleplaats van Juventus.

"We moeten genieten van het moment. Het team verdient dit en we gaan er vol voor tegen een geweldig Barcelona. Onze kracht is dat we een hecht team zijn. We hebben aangetoond tot grote dingen in staat te zijn."

Volgens de Argentijnse aanvaller heeft trainer Massimiliano Allegri een groot aandeel in het succes. "Hij heeft beide wedstrijden perfect voorbereid. Hij is degene die het team neerzet en ons met zelfvertrouwen het veld op stuurt."

In de finale wacht Tevez een confrontatie met zijn landgenoot Lionel Messi. "Messi is de beste speler ter wereld, dat heeft hij in de halve finale laten zien. Hij is tot ongelooflijke dingen in staat, hij is van een andere planeet."

"Ik kan niet wachten om tegen hem te spelen. Het wordt een fantastische wedstrijd en we willen geschiedenis schrijven met Juventus. We moeten ons tot in de puntjes voorbereiden."