Carlo Ancelotti hoopt dat hij na het mislopen van de Champions League-finale mag aanblijven als trainer van Real Madrid, maar beseft dat hij zijn lot niet in eigen handen heeft.

De 'Koninklijke' werd woensdag uitgeschakeld door Juventus en lijkt daardoor naast alle hoofdprijzen te grijpen dit seizoen. "Ik weet hoe het werkt in het voetbal", reageerde Ancelotti na afloop.

"Als de club tevreden is met het werk dat ik de afgelopen twee jaar heb verricht, dan mag ik doorgaan. Als ze niet tevreden zijn, dan moeten ze de knoop doorhakken. Ik heb voor mezelf wel besloten hoe mijn toekomst eruitziet: ik wil hier blijven."

Omdat de Italiaanse oefenmeester in de laatste twee competitiewedstrijden van de Madrilenen op de tribune moet plaatsnemen als gevolg van een schorsing, bestaat de kans dat Ancelotti zijn laatste wedstrijd al gecoacht heeft in Estadio Santiago Bernabeu.

Video: Juventus naar finale Champions League

De 55-jarige coach verweet zijn spelers echter niets na de 1-1 op eigen veld tegen de 'Oude Dame'. "Het is moeilijk om aan te geven waar het misging. Het team heeft er alles aan gedaan. We hadden veel kansen op het tweede doelpunt."

Ondanks de uitschakeling bleef de oefenmeester daarom positief. "Als het ergens niet aan ligt, is het de mentaliteit. Mijn spelers hebben alles gegeven. We vochten, werkten, speelden goed en hadden veel kansen, dus ik kan mijn spelers niets kwalijk nemen."

Details

Volgens Ancelotti was voor hetzelfde geld niet Juventus, maar zijn ploeg finalist geweest. "Voetbal is een sport van details. Vorig jaar wonnen we de Champions League in de laatste minuut en zei iedereen dat we geluk hadden. Nu hadden we dat geluk niet."

Real kan het seizoen alleen nog wat glans geven door de laatste twee wedstrijden in de Primera Division winnend af te sluiten en te hopen op twee misstappen van koploper Barcelona.