De aanklager betaald voetbal heeft de zaak rond Feyenoorder Colin Kazim-Richards en Vitesse-aanvaller Zakaria Labyad geseponeerd.

Dat is woensdagavond bekendgemaakt. Volgens de aanklager is er onvoldoende bewijs voor de vermeende klap die Kazim-Richards maandag na het duel met Vitesse in de catacomben gaf aan Labyad.

Aanleiding voor het vooronderzoek waren de interviews die Labyad onder meer aan NU.nl gaf na afloop van de wedstrijd die Vitesse mede dankzij zijn doelpunt met 4-1 won.

De aanvallende middenvelder van de Arnhemmers vertelde na de wedstrijd een klap in zijn gezicht te hebben gehad van de spits van Feyenoord.

Labyad sprak daarbij al de hoop uit dat Kazim-Richards gestraft zou worden voor de klap, maar dat hij betwijfelde of dat mogelijk was zonder camerabeelden. De KNVB ontving van rechtenhouders NOS en FOX Sports geen beelden.

Bult

Labyad verliet De Kuip maandag met een flinke bult op zijn hoofd en sprak klare taal in de catacomben. "Hij gaf me een tik van achter, maar ik reageerde niet. Ik ga mijn handen niet vuil maken aan een pussy als Kazim-Richards."

"Als een jongen van bijna 2 meter iemand van 1.70 een klap geeft, moet hij knock-out gaan toch? Dat is hem niet gelukt. Wat een stoere jongen", zei Labyad cynisch.