Anass Achahbar heeft zijn aflopende contract bij Feyenoord woensdag met twee jaar verlengd.

Dat melden de Rotterdammers op de clubsite. De 21-aanvaller ligt nu vast tot de zomer van 2017 in de Kuip.

Achahbar vestigde dit seizoen met name in het thuisduel met PSV (2-1) de aandacht op zich. Daarin hielp hij zijn ploeg met twee fraaie treffers aan de winst. Een basisplaats heeft hij echter niet in Rotterdam. Hij scoorde vier keer in elf duels.

Zelf wilde Achahbar naar eigen zeggen niets liever dan bij Feyenoord blijven. "Daarom ben ik er heel erg blij mee dat de club en ik eruit zijn gekomen. Wat voor mij doorslaggevend was? Mijn liefde voor de club."

"Ik speel hier al van jongs af aan en vind het nog steeds een grote eer om voor Feyenoord uit te komen. Bovendien zie ik nog volop kansen om mezelf verder te ontwikkelen en wil ik de stijgende lijn die ik de afgelopen periode heb ingezet graag doortrekken."

Debuut

In 2011 maakte Achahbar zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord. Vanaf de winterstop in het seizoen 2012-2013 kwam hij op huurbasis uit voor het Duitse Arminia Bielefeld.

Eerder legde Feyenoord voor komend seizoen al Dirk Kuijt vast. De aanvaller komt over van Fenerbahçe en keert terug in Rotterdam. Ook huurling Colin Kazim-Richards werd definitief vastgelegd.