Jean-Paul de Jong gaat volgend seizoen aan de slag als assistent-trainer bij FC Utrecht. De oud-speler van de Domstedelingen komt over van FC Eindhoven.

Dat meldt FC Utrecht woensdag.

De overgang van de 44-jarige De Jong hing al lange tijd in de lucht. Hij gaat in Utrecht Erik ten Hag assisteren, die na dit seizoen de vertrekkende Robbie Alflen opvolgt als hoofdtrainer.

De Jong werkte als speler al samen met Ten Hag bij FC Utrecht in het seizoen 1995/1996 en in de technische staf van Go Ahead Eagles in de jaargang 2012/2013. Ten Hag ging vervolgens aan de slag bij het tweede elftal van Bayern München en De Jong werd hoofdcoach van FC Eindhoven.

De Jong bereidt zich momenteel nog met FC Eindhoven voor op de play-offs om promotie/degradatie. De nummer twee van het reguliere seizoen in de Jupiler League treft daarin FC Volendam op 22 en 25 mei.

Clubicoon

In een reactie op zijn overgang laat De Jong weten dat hij blij is om terug te zijn bij de club waar hij als speler uitgroeide tot een clubicoon.

"Het voelt goed om na een succesvolle periode van twee jaar, waarin ik mij heb ontwikkeld in Eindhoven, terug te keren bij FC Utrecht", aldus De Jong, die van 1993 tot 2007 370 eredivisiewedstrijden speelde voor FC Utrecht.

"Ik kijk er naar uit om te gaan werken aan de verdere ontwikkeling van de club en om te presteren met FC Utrecht. Met elkaar succesvol zijn, is wat mij betreft het doel."

Wilco van Schaik, de algemeen directeur van FC Utrecht, is eveneens verheugd met de terugkeer van De Jong. "Jean-Paul is iemand die de cultuur van FC Utrecht kent en de taal van de club spreekt", aldus Van Schaik. 

"Na zijn spelersloopbaan heeft hij als jeugdtrainer goed werk verricht bij FC Utrecht en eenmaal op eigen benen, bij FC Eindhoven, presteert hij ook uitstekend.''