Trainer Josep Guardiola was na de uitschakeling van Bayern München in de Champions League tevreden over het spel van zijn ploeg in de terugwedstrijd tegen FC Barcelona.

"We liggen eruit, maar we hebben het in deze wedstrijd gewoon goed gedaan", aldus Guardiola na de 3-2 zege van Bayern in eigen stadion. "Ik ben ook heel erg trots op mijn spelers en heb ze allemaal bedankt."

Doordat Bayern een week eerder al met 3-0 had verloren in Barcelona, kwamen de Duitsers ondanks de zege tekort voor een finaleplaats.

"Barcelona heeft zich verdiend geplaatst voor de finale", erkende Guardiola, die van 2008 tot 2012 trainer was van de Catalaanse club. "Ik feliciteer Barcelona en wens ze veel succes in de eindstrijd. Hopelijk winnen ze de beker voor de vijfde keer. Dat verdienen ze."

Zwaar

Door de uitschakeling kan Bayern dit seizoen geen prijs meer winnen. Nadat de club de landstitel veiligstelde werd het in de DFB-Pokal ook al in de halve finale uitgeschakeld.

Guardiola kan als oorzaak noemen dat Bayern de laatste weken veel spelers mist door blessures, onder wie Arjen Robben.

"We hebben veel problemen gehad. De laatste maanden waren zwaarder dan vorig seizoen. Desondanks hebben we tot het einde gevochten en volgend seizoen gaan we het gewoon weer proberen."