Trainer Luis Enrique van Barcelona kwam na de plaatsing voor de finale voor de Champions League dinsdagavond in München tot een nuchtere conclusie. "We zijn op drie fronten nu nog maar één zege verwijderd van de hoofdprijs."

De Spanjaard doelde daarmee niet alleen op de Champions League-finale op 6 juni in Berlijn, maar ook op de Spaanse bekerfinale en op de laatste twee competitieronden om de landstitel.

Enrique sprak na de 'toegestane' nederlaag bij Bayern München (3-2, na 3-0 in Camp Nou) van een mooi moment voor Barcelona.

"Onze missie is geslaagd, we staan in de finale, maar we moeten nog wel de kroon op het werk zetten. Ik ben blij met de manier waarop mijn ploeg heeft gespeeld. De spelers verdienen een compliment en een felicitatie. Ook van Bayern was ik onder de indruk. Ze zijn blijven vechten tot het einde."

Enrique wilde geen uitspraak doen over zijn favoriete tegenstander in de finale op 6 juni in Berlijn, zijn voormalige club en aartsrivaal Real Madrid of Juventus. "Laat het de ploeg zijn die het verdient."