Barcelona plaatste zich dinsdagavond in München voor de achttiende keer in de clubhistorie voor een finale van een Europees toernooi.

Daarmee is de Spaanse ploeg de nieuwe recordhouder, na het record van zeventien finales eerst nog met Real Madrid te hebben gedeeld.

De Spaanse rivaal kan woensdag weer op gelijke hoogte komen als de titelhouder van de Champions League in de return Juventus uitschakelt.

Barcelona komt op 6 juni in Berlijn voor de achtste keer in de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi uit.

In de eindstrijd van de Champions League staat Barça sinds de invoering in 1992 voor de vijfde keer. Na een nederlaag in de eerste finale (4-0 tegen AC Milan in 1994) volgden triomfen tegen Arsenal (2-1 in 2006), Manchester United (2-0 in 2009) en opnieuw Manchester United in 2011 (3-1).

Xavi

Xavi speelde als invaller bij Barcelona vanaf de 75e minuut zijn 150e wedstrijd in de Champions League. Hij is de eerste speler die dat aantal bereikt.

Doelman Iker Casillas van Real Madrid kan woensdag weer op gelijke hoogte komen als hij meedoet in de thuiswedstrijd tegen Juventus.

Lionel Messi kwam tegen Bayern niet tot scoren. De Argentijn bleef daardoor voorlopig steken op 77 goals in de Champions League.

Cristiano Ronaldo van Real Madrid kan hem als topscorer aller tijden woensdag tegen Juventus weer aflossen. De Portugees staat nu nog op 76 doelpunten.