Alireza Jahanbakhsh van kampioen NEC Nijmegen is dinsdag door de Coöperatie Eerste Divisie gekozen tot beste speler van de Jupiler League van het seizoen 2014/2015.

De 21-jarige Iraniër, dit seizoen goed voor twaalf treffers en achttien assists, kreeg de bijbehorende Gouden Stier dinsdag uitgereikt in het stadion van Sparta Rotterdam.

Hij versloeg zijn teamgenoot Sjoerd Ars, Vincent Janssen (Almere City FC), Joey Sleegers (FC Eindhoven) en Johnatan Opoku (FC Oss).

Ars ontving wel een Gouden Stier als topscorer van de eerste divisie (28 goals).

De Jong

Jean-Paul de Jong kreeg de Gouden Stier voor beste trainer van de Jupiler League. Hij werd verkozen boven zijn concurrenten Fred Grim (Almere City FC), Wil Boessen (oud-trainer FC Oss) en Ruud Brood, die met NEC kampioen werd.

Onder leiding van De Jong werd Eindhoven tweede in de Jupiler League. De komende weken probeert de ploeg promotie af te dwingen in de play-offs.

Eindhoven-speler Joey Sleegers werd gekozen tot grootste talent van de Jupiler League. De van Feyenoord gehuurde middenvelder versloeg zijn teamgenoot Branco van den Boomen, Dean Koolhof (De Graafschap) en Vincent Janssen (Almere City FC).