Jan-Arie van der Heijden is vastbesloten om de eredivisie komende zomer na acht seizoenen te verlaten.

"Zeg nooit nooit, maar ik ga er wel vanuit. Als ik na Vitesse nog een stap hogerop wil, wordt het al snel buitenland", vertelt de verdediger, die een aflopend contract heeft, aan NU.nl.

De 27-jarige Van der Heijden mikt op een club in een grote competitie. "Spanje, Italië en ook Duitsland zijn mij op het lijf geschreven. Dat is waar ik graag wil spelen."

Het is echter moeilijk om op te vallen in het buitenland als verdediger van Vitesse terwijl een aanvaller als Memphis Depay ruim twintig goals voor PSV kan overleggen bij zijn nieuwe club Manchester United.

"Het klopt dat je meer opvalt met veel goals, maar ik denk dat ik vooral in de tweede seizoenshelft een hoog niveau haal en heb laten zien wat ik in huis heb."

Gunstig

Vitesse stond in de winterstop nog in het rechterrijtje en strijdt nu in de laatste speelronde om plek drie in de eredivisie. "Het is gunstig dat we zo zijn geklommen, dat valt natuurlijk wel op bij andere clubs."

Van der Heijden begon zijn loopbaan bij Ajax en speelde twee seizoenen op huurbasis bij Willem II alvorens hij bij Vitesse uitgroeide tot een vaste waarde.

VfB Stuttgart toonde in de winterstop interesse voor Van der Heijden, maar het kwam niet tot een akkoord met de Duitse club van trainer Huub Stevens.