Carlo Ancelotti heeft in aanloop naar het Champions League-duel met Juventus uitgehaald naar de zaakwaarnemer van Gareth Bale.

Jonathan Barnett klaagde afgelopend weekend dat het minder gaat met de carrière van zijn cliënt omdat zijn medespelers bij Real Madrid hem te weinig ballen geven.

"Ik heb hem nog nooit op de training gezien en hij kent de relatie tussen Bale en zijn teamgenoten niet", foetert Ancelotti, die met Real een 2-1 achterstand moet goedmaken in de halve finale.

"Hij had beter zijn mond kunnen houden. Ik snap echt niet wat hij hiermee wilde bereiken. Ik heb Bale gesproken en hij is hier gelukkig. Wij zijn ook blij met zijn seizoen."

Video: Ancelotti haalt uit naar zaakwaarnemer Bale

Bale krijgt in Bernabeu regelmatig kritiek van de supporters. Zijn teamgenoot James Rodriguez nam het ook voor hem op. "Gareth is een goede speler en iedereen wil met hem spelen. We zijn een team en moeten een eenheid blijven."

Historie

Ancelotti is ervan overtuigd dat Real zich gaat plaatsen voor de eindstrijd. "We staan op het punt om historie te schrijven. Geen enkel team heeft twee finales achter elkaar gewonnen. De statistieken zijn tegen ons, maar we zijn klaar om geschiedenis te schrijven."

De Italiaanse coach loodste Real vorig seizoen naar de tiende eindzege in de Champions League. 'De Koninklijke' lijkt deze jaargang door het gelijkspel tegen Valencia de titelkansen in Spanje verspeeld te hebben.

"We hebben goed gespeeld tegen Valencia, maar misten concentratie op een paar momenten. We moeten tegen Juventus geduldig en geconcentreerd zijn en beter spelen dan in de heenwedstrijd."

Benzema

Karim Benzema keerde afgelopen weekend na blessureleed terug in de selectie, maar kwam nog niet in actie tegen Valencia. Ancelotti weet nog niet of de Franse spits een basisplaats krijgt. Zijn concurrent Javier Hernandez besliste de halve finale tegen stadgenoot Atletico Madrid.

"Dat is de grote vraag. Benzema is 100 procent fit, maar het is de vraag of je na een maand niet spelen meteen kunt beginnen. Het is een moeilijke keuze, Hernandez geeft ons meer diepte en Benzema laat het team beter spelen. We zullen zien wie er in de basis staat, ik stel in ieder geval mijn beste team op."

Aanvallende middenvelder Rodriguez benadrukt dat de wedstrijd tegen Juventus van levensbelang is voor Real. "Deze unieke en epische wedstrijd betekent ontzettend veel voor ons. De spelers en de fans dromen allemaal van de finale in Berlijn."

De tegenstander van Real of Juventus in de eindstrijd komt uit het tweeluik tussen FC Barcelona en Bayern München. De Spanjaarden verdedigen dinsdagavond in Duitsland een 3-0 voorsprong.