De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de vermeende klap van Colin Kazim-Richards op het hoofd van Zakaria Labyad in de spelerstunnel van De Kuip.

Dat meldt de Nederlandse voetbalbond dinsdag. De spelers van Feyenoord en Vitesse mogen voor woensdagmiddag 13.00 uur net als eventuele getuigen een schriftelijke verklaring geven.

Aanleiding voor het vooronderzoek zijn de interviews die Labyad onder meer aan NU.nl gaf na afloop van de wedstrijd die Vitesse mede dankzij zijn doelpunt met 4-1 van Feyenoord won.

De aanvallende middenvelder van de Arnhemmers sprak daarbij al de hoop uit dat Kazim-Richards gestraft wordt voor de klap, maar dat hij betwijfelt of dat mogelijk is zonder camerabeelden. De KNVB heeft van rechtenhouders NOS en FOX Sports geen beelden ontvangen.

Bult

Labyad verliet De Kuip maandagavond met een flinke bult op zijn hoofd en sprak klare taal in de catacomben. "Hij gaf me een tik van achter, maar ik reageerde niet. Ik ga mijn handen niet vuil maken aan een pussy als Kazim-Richards."

"Als een jongen van bijna 2 meter iemand van 1.70 een klap geeft, moet hij knock-out gaan toch? Dat is hem niet gelukt. Wat een stoere jongen", zei Labyad cynisch. Volgens de Marokkaanse international maakt Kazim-Richards zich vaker schuldig aan wangedrag.

"Vraag aan alle andere eredivisieclubs wat hij heeft gezegd en ze zullen vertellen dat hij iedereen wil opwachten na de wedstrijd. Het is een stoere jongen die denkt dat hij alles kan maken."