Zakaria Labyad keert komende zomer na anderhalf jaar Vitesse gewoon terug bij Sporting Portugal, dat zich al heeft verzekerd van de derde plaats in de Portugese competitie.

"Die voorronde Champions League wil ik meemaken. Ik heb altijd alleen maar in de Europa League gespeeld", vertelt de international van Marokko, maandag trefzeker bij de 4-1 zege op Feyenoord.

De 22-jarige Labyad, die PSV medio 2012 voor Sporting verruilde, liet eerder nog weten niet van plan te zijn om terug te keren naar Portugal nadat hij voor zijn komst naar Vitesse onenigheid had met de club.

"Ik heb een gesprek gehad met de president en dat is uitgepraat. Hij wil me een nieuwe kans geven en daar wil ik vol voor gaan. Sporting wil mijn contract verlengen en ik wil daar blijven", aldus de aanvallende middenvelder, die nog een contract heeft tot medio 2017.

Depay

Voor Labyad zit een droomtransfer zoals die van zijn voormalig teamgenoot Memphis Depay er nog niet in. De Marokkaanse international maakte het rondkomen van de deal tussen PSV en Manchester United van dichtbij mee.

"Ik was samen met een paar andere vrienden bij hem in Eindhoven. Ik wist al een paar dagen wat er gaande was, het is mijn beste vriend en we bespreken bijna alles. Of ze mij er niet bij wilde nemen? Was het maar waar haha."

"Het is natuurlijk mooi dat een jongen van 21 voor zoveel geld (minimaal 25 miljoen, red.) wordt verkocht. Het is een prachtige stap voor hem, ook voor zijn moeder en familie. Ik kijk er echt naar uit om hem te zien schitteren in de Premier League."

Labyad rekent erop dat hij snel naar Depay gaat kijken op Old Trafford. "Ik zal hem zeker volgen. Hij blijft altijd in mijn hart. Manchester United is denk ik de grootste club ter wereld en hij verdient het om daar te spelen."