Eljero Elia zou graag ook volgend seizoen bij Southampton spelen, maar heeft nog niets gehoord van de club over zijn toekomst.

De sinds januari gehuurde aanvaller zei dinsdag tegenover Daily Echo niet terug te willen keren naar Werder Bremen, waar hij nog een contract heeft tot medio 2016.

"Ik zal naar een andere club gaan, als Southampton me niet wil", stelt Elia. "Ik heb er met trainer Ronald Koeman over gesproken, hij was positief. Duidelijkheid heb ik alleen nog niet gekregen", aldus de 28-jarige Nederlander.

"De teamprestatie van ons is de laatste tijd niet honderd procent, dus daar hoef ik niet naar te kijken. Wel naar mijn eigen prestaties."

Southampton haalde uit de laatste vier duels in de Premier League slecht één punt en zakte daardoor naar de zevende plaats in de Premier League.

Debuut

Elia kende in januari een sterk debuut bij Southampton met twee doelpunten in zijn eerste wedstrijd tegen Newcastle United (2-1 winst). Daarna werd de 28-voudig international geen vaste waarde in het elftal van Koeman, mede door een enkelblessure. 

"Na mijn blessure heb ik niet gespeeld zoals daarvoor, maar ik ben blijven vechten en probeer altijd belangrijk te zijn voor het team."

Southampton moet ook nog een beslissing nemen over de toekomst van de van Benfica gehuurde Filip Djuricic en de van Atletico Madrid gehuurde Toby Alderweireld.