Trainer Peter Bosz van Vitesse staat er niet raar van te kijken als Davy Pröpper komende zomer sportieve promotie maakt.

''Pröpper is klaar voor een stap hogerop. Het woordje misschien laat ik daarbij bewust achterwege. Hij kan zonder enkel probleem bij PSV meedraaien'', zei de oefenmeester na de 4-1 zege van Vitesse op Feyenoord.

Pröpper wordt de laatste maanden meer dan eens in verband gebracht met de landskampioen uit Eindhoven. Indien aanvoerder Georginio Wijnaldum in navolging van topscorer Memphis Depay (naar Manchester United) deze zomer zou vertrekken, zou de 23-jarige middenvelder een belangrijke kandidaat zijn om de PSV-selectie op niveau te houden.

''Ik weet dat de interesse er een beetje is, maar ik heb nog met niemand gesproken. Dat gaat nu ook nog niet gebeuren'', verzekerde de geboren Arnhemmer wiens contract tot medio 2017 loopt bij FOX Sports.

Vreemd

Bosz vond het op het eerste gezicht een beetje vreemd dat technisch manager Marcel Brands van PSV juist nu naar Rotterdam was gekomen om kennelijk Pröpper goed aan het werk te zien.

''Ze hoeven niet alleen op deze wedstrijd af te gaan, volgens mij volgen ze hem al een tijdje. Aan de andere kant, het was een belangrijke wedstrijd en dan moet je er staan. En Davy stond er ook, zoals ons hele middenveld. ''

''Dat staat het hele seizoen al als een huis, mede dankzij Davy. Hij slaagt er nu in het hele seizoen goed te spelen, daar waar hij vorig jaar iets meer dan een half seizoen sterk was. In dat opzicht is hij dus gegroeid en rijp voor een volgende stap.''

Intelligent

Volgens Bosz is Pröpper een intelligente speler. ''Het oogt gemakkelijk wat hij doet. Maar hij ziet het spel net wat sneller dan een ander."

"Daardoor heeft hij meer tijd aan de bal en ook iets meer rust aan de bal. Mede dankzij Davy hebben we de slag op het middenveld ruimschoots gewonnen van Feyenoord.''