Zakaria Labyad en Jan-Arie van der Heijden balen er nog steeds weleens van dat Vitesse in de eerste seizoenshelft zoveel punten heeft verspeeld. De Arnhemmers zijn na de winterstop misschien wel de best spelende ploeg van Nederland.

"We kunnen het helaas niet meer terugdraaien. In de eerste seizoenshelft verdienden we het niet, maar nu laten we zien dat we één van de beste teams in de eredivisie hebben", vertelt Van der Heijden na de klinkende 4-1 zege bij Feyenoord aan NU.nl.

Labyad denkt ook dat er voor Vitesse veel meer in had gezeten dan de huidige vijfde plaats. "Als we het hele seizoen zo hadden gespeeld, waren we misschien wel kampioen geworden of als tweede geëindigd."

"Maar misschien heeft die slechte reeks ons ook wel goed gedaan. Na de winterstop staat er een heel ander elftal en dat heeft vooral met vertrouwen te maken. Al had Feyenoord wel een mindere dag. Ik ben gewend dat ze agressief spelen, dit was niet des Feyenoords."

Afweten

Van der Heijden vond dat vooral de verdienste van Vitesse, dat niet voor het eerst dit seizoen imponeerde in een topduel. "We wisten dat dit een laatste strohalm was. In de tweede seizoenshelft spelen we veel volwassener en zijn we effectiever."

De ploeg van coach Peter Bosz heeft nog een kleine kans om derde te worden en rechtstreeks Europa in te gaan. Van der Heijden verwacht zondag in de laatste reguliere competitiewedstrijd thuis tegen FC Utrecht en in de eventuele play-offs opnieuw een sterk Vitesse.

"We hebben een gretige groep die volle bak wil gaan. Dat is misschien wat anders dan in voorgaande jaren, toen we het lieten afweten aan het einde. Deze zege op Feyenoord is een stap vooruit. Dat goede gevoel nemen we mee naar het competitieslot."