Feyenoord-trainer Fred Rutten vond dat zijn ploeg maandagavond verdiend had verloren van Vitesse en vreest dat zijn spelers even bij moeten komen van de 4-1 nederlaag.

"Dit is een grote domper. We hebben het Vitesse voor rust veel te makkelijk gemaakt, ze waren de bovenliggende partij", concludeerde de vertrekkende coach.

Voor Feyenoord was het de tweede thuisnederlaag op rij, na de verliespartij eerder tegen Go Ahead Eagles (1-0). ''Dat mag niet en dat hoort niet'', mopperde Rutten. ''Nu komt alles op onze laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle aan."

"We hebben even tijd nodig om dit te verwerken. Dit is echt een teleurstelling voor iedereen. Het is niet zo dat we dit even wegstoppen en de knop meteen omdraaien. Normaal zeg ik dat het 24 uur mag duren, nu zal het iets langer zijn."

Desondanks houdt Rutten vertrouwen in de strijd om plaats drie. "We zullen in Zwolle echter met veel meer lef en durf moeten spelen dan dat we tegen Vitesse hebben gedaan.''

Bosz

Peter Bosz was content met de zege die hij met Vitesse boekte al zag de oefenmeester ook nog ruimte voor verbetering. "Als we het soms beter hadden uitgespeeld, hadden we het eerder kunnen beslissen en was de score hoger uitgevallen."

Desondanks overheerste tevredenheid. "We hebben bij vlagen uitstekend gespeeld. We hebben vooral de slag op het middenveld gewonnen en hebben ook goed geprofiteerd van de ruimte die Feyenoord achterin weggaf."

De trainer blijft geloven in de derde plaats met Vitesse. "Zolang die mogelijkheid er is, moet je erin geloven. Dat hebben we vandaag laten zien."

Toch ziet hij zijn ploeg met nog één duel te gaan niet als favoriet voor de plek achter PSV en Ajax. "We lopen nog steeds achter de feiten aan, want we zijn nog steeds afhankelijk van Feyenoord en AZ."