Arsenal heeft maandagavond dure punten laten liggen in de strijd om plek twee in de Premier League. Op eigen veld verloor het met 1-0 van Swansea City.

Daardoor verzuimde de ploeg van manager Arsène Wenger op gelijke hoogte te komen met nummer twee Manchester City. De voorsprong op nummer vier Manchester United blijft twee punten.

De Londenaren hebben ten opzichte van die ploegen nog wel een duel te goed. Swansea nadert nummer zes Tottenham Hotspur en nummer zeven Southampton op de ranglijst.

Arsenal verloor op curieuze wijze. De gasten uit Wales stonden vrijwel de hele tweede helft onder druk, maar maakten vijf minuten voor tijd de enige treffer: 0-1.

Doellijntechnologie

De kopbal van invaller Bafetimbi Gomis leek door doelman David Ospina uit de hoek te worden getikt, maar de bal bleek volgens de doellijntechnologie wel degelijk over de lijn te zijn geweest.

Scheidsrechter Kevin Friend kon dan ook niets anders doen dan het doelpunt toekennen. Het lukte Arsenal in het restant van de wedstrijd niet meer om de achterstand ongedaan te maken.