Vitesse-speler Zakaria Labyad beweert dat Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards hem maandagavond in de catacomben van De Kuip een klap in het gezicht heeft gegeven.

"Hij gaf me een tik van achter, maar ik reageerde niet. Ik ga mijn handen niet vuil maken aan een pussy als Kazim-Richards", sprak Labyad na de 4-1 zege van Vitesse klare taal.

De huurling van Sporting Portugal liet daarbij een flinke bult op zijn gezicht zien. De Marokkaanse international kreeg het in het veld al aan de stok met de international van Turkije.

"Hij kwam met gestrekt been op me in en ik zei: Kazim, doe de volgende keer rustig aan. Hij reageerde met: Labyad, wie denk je wel niet dat je bent? Ik zeg: dus je kent mijn naam wel, hoe heet jij dan? Dat kon hij niet hebben. Hij werd kwaad en zei me na de wedstrijd wel te zien."

Stoere jongen

Labyad liep naar eigen zeggen nietsvermoedend door de spelerstunnel toen Kazim-Richards hem van achteren aanviel. "Als een jongen van bijna 2 meter iemand van 1.70 een klap geeft, moet hij knock-out gaan toch? Dat is hem niet gelukt. Wat een stoere jongen", zei Labyad cynisch.

De oud-speler van PSV rekent erop dat het incident is gefilmd door cameraploegen in de catacomben en dat die beelden bij de KNVB belanden. "Dan zal ik hetzelfde verhaal vertellen. Eigenlijk moet zoiets natuurlijk bestraft worden. Of het pijn doet? Nee, het is hooguit een beetje dik."

Volgens Labyad waren er voldoende ooggetuigen die zijn verhaal kunnen bevestigen. "De trainer zag het en spelers van beide teams. Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer hield me tegen, maar Kazim ging zelf al drie stappen achteruit en liet zich tegenhouden. Dan ben je een stoere jongen", herhaalt Labyad.

Opwachten

De aanvallende middenvelder betwijfelt of het zonder de beelden tot een straf van de KNVB komt. "Ik kan moeilijk die bult laten zien en zeggen dat hij dit heeft gedaan, wie gaat mij geloven? Ach, anders moeten we het maar laten gaan."

De 22-jarige Labyad beweert namelijk dat Kazim-Richards zich regelmatig misdraagt op de Nederlandse velden. "Vraag aan alle andere eredivisieclubs wat hij heeft gezegd en ze zullen vertellen dat hij iedereen wil opwachten na de wedstrijd. Het is een stoere jongen die denkt dat hij alles kan maken. Ik ga alleen voor niemand aan de kant, ook niet voor hem. Alleen voor mijn ouders."

Spijt had Labyad niet van zijn eerste verbale reactie op de felle tackle van Kazim-Richards. "Als hij me vol raakt, breek ik mijn scheenbeen. Ik zei er op een nette manier wat van en hij vond een kleine jongen kennelijk een makkelijk slachtoffer. Dat was ik dus niet."

Kazim-Richards was vanwege sponsorverplichtingen niet beschikbaar voor de media. Op foto's is te zien dat de spits in de catacomben moest worden tegengehouden.