Jordy Clasie kon maandagavond niets anders dan concluderen dat Feyenoord verdiend had verloren van Vitesse.

De Arnhemmers wonnen met liefst 4-1 in Rotterdam en maken daardoor nog kans op plek drie. De achterstand op Feyenoord en AZ is twee punten met nog één wedstrijd te gaan.

"Met name de hele eerste helft hebben we geen kans gehad", aldus Clasie voor de camera van FOX Sports. "Wat moet je ervan zeggen? Dit was de eerste keer dat we werden weggespeeld."

"Vooral in de eerste helft. We maakten het onszelf moeilijk door de ruimtes groot te maken. Daardoor liepen we achter de feiten aan."

Ruimtes

Volgens de aanvoerder van Feyenoord dwong Vitesse de zege af, maar moeten de Rotterdammers vooral de hand in eigen boezem steken.

"Vitesse deed het heel goed door de ruimtes groot te maken, maar we moeten het onszelf kwalijk nemen. We zouden vanaf de eerste minuut druk zetten, maar dat gebeurde niet."

Ondanks het verlies wil Clasie de strijd om de derde plek niet opgeven. "Alles is nog mogelijk. We staan nog steeds derde, maar we hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt."

"We moeten als team bij elkaar blijven en ons niet te veel bezighouden met randzaken er omheen", sprak de middenvelder de hoop uit dat Feyenoord gefocust blijft voor het laatste duel met PEC Zwolle.