VVV-Venlo heeft maandag door een zege bij FC Oss een flinke stap gezet naar de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de eredivisie. Almere City en De Graafschap speelden gelijk.

VVV won de uitwedstrijd bij FC Oss met 2-1. De return is vrijdag in de eigen Koel. Randy Wolters zette de gasten na een kwartier al op 0-1.

Paul Kok maakte vlak daarna gelijk, maar dankzij een benutte strafschop van Melvin Platje acht minuten voor rust kon VVV met een goed gevoel terug naar Limburg: 1-2. In blessuretijd kreeg Oss-verdediger Kok nog zijn tweede gele kaart.

Als VVV vrijdag standhoudt, treft het in de tweede ronde de nummer zestien van de eredivisie. NAC Breda neemt op dit moment die plaats in. Die duels worden op 22 en 25 mei gespeeld.

Almere City-De Graafschap

Het duel tussen Almere City en De Graafschap eindigde in 1-1. De return in Doetinchem is komende vrijdag.

De Graafschap kwam in de eerste helft na een kwartier op voorsprong. Karim Tarfi zorgde voor de 0-1. De Belg schoot raak uit een vrije trap, waarbij doelman Agil Etemadi niet bepaald vrijuit ging.

Almere City kwam na rust sterk terug. Topscorer Vincent Janssen zorgde in de vijftigste minuut voor 1-1. De thuisploeg kreeg daarna de nodige kansen op de overwinning, maar zover kwam het niet.

De winnaar van het tweeluik speelt in de tweede ronde van de play-offs tegen de nummer zeventien uit de eredivisie. Dat is op dit moment Go Ahead Eagles.