Bayern München moet dinsdagavond voor een unicum zorgen om voor de derde keer in vier seizoenen de finale van de Champions League te bereiken.

De Duitse kampioen probeert in de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona de 3-0 verliesbeurt van afgelopen week goed te maken.

In de ruim twee decennia dat de Champions League bestaat is er nog nooit een club in geslaagd een 3-0 nederlaag te repareren.

Slechts eenmaal overleefde een club een knock-outconfrontatie na een verliesbeurt met drie doelpunten verschil. Dat was Deportivo la Coruña in het seizoen 2003/2004. De Spanjaarden verloren in San Siro met 4-1 van AC Milan, maar bereikten door een 4-0 zege in eigen huis alsnog de laatste vier.

Bayern moet het opnieuw stellen zonder Arjen Robben en Franck Ribéry, die beiden nog steeds geblesseerd zijn.

Record

FC Barcelona kan voor de achttiende keer een Europese finale bereiken, hetgeen een record zou zijn. Momenteel staan de Catalanen nog op gelijke hoogte met Real Madrid.

De 'Koninklijke' probeert woensdagavond in de andere halve finale de 2-1 nederlaag uit de eerste ontmoeting weg te poetsen.

Het duel tussen Bayern München en FC Barcelona begint dinsdag om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Mark Clattenburg.