De 40-jarige Gabor Babos staat zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen mogelijk onder de lat bij NAC Breda. Coach Robert Maaskant denkt erover om eerste doelman Jelle ten Rouwelaar te passeren.

"Dat is een hele serieuze optie, ja", zegt Maaskant maandag tegen Voetbal International. "We bedrijven topsport. Als blijkt dat een andere keeper beter is, krijgt hij de voorkeur. Zo gaat dit tenslotte ook bij spelers."

De 34-jarige Ten Rouwelaar kent een ongelukkig seizoen. Zondag maakte de oud-speler van onder meer FC Emmen, PSV, FC Groningen en FC Twente ook geen sterke indruk tijdens de nederlaag bij AZ (3-2). Maaskant ontnam hem in januari al de aanvoerdersband.

"Jelle stelt zich heel schuldbewust op", aldus de coach. "Dat siert hem. Alleen: zijn fouten moeten niet ten koste gaan van het team. Vandaar dat ik tegen FC Groningen mogelijk voor een ander kies. Daar ga ik deze week eens goed over nadenken."

Ten Rouwelaar is al sinds het seizoen 2007/2008 eerste doelman bij NAC. In die acht seizoenen miste hij maar twee wedstrijden. Aan het begin van dit seizoen werd de keeper gehuldigd omdat hij 205 eredivisieduels op rij onder de lat had gestaan, een verbetering van het record van Ruud Hesp. De teller staat nu op 237.

Babos

Babos was tussen 2000 en 2004 eerste doelman in Breda. De Hongaar fungeert de laatste twee seizoenen als reservekeeper.

NAC weet door de resultaten van zondag al dat de ploeg uit moet komen in de play-offs om promotie/degradatie. De thuiswedstrijd tegen Groningen zal alleen nog bepalen of de Brabanders als zeventiende of als zestiende eindigen.