José Mourinho is blij dat de Chelsea-fans zondag massaal applaudisseerden voor Steven Gerrard toen de Liverpool-aanvoerder werd gewisseld. De middenvelder is bezig aan zijn afscheidstournee op de Engelse velden.

"Het was ongelooflijk, deze momenten maken dit land zo speciaal", zei de manager van de landskampioen na de 1-1 remise op Stamford Bridge.

"Op Anfield Road krijgt Gerrard week in, week uit applaus. Het zegt veel dat zoiets ook buiten zijn eigen stadion gebeurt. Daarom ben ik zo blij met de staande ovatie voor hem."

Tijdens de wedstrijd zongen Chelsea-fans nog plagerige liedjes over Gerrard, waarin met name zijn ongelukkige glijpartij tijdens Liverpool-Chelsea van afgelopen seizoen werd aangehaald. Het moment bleek cruciaal in de door Manchester City gewonnen titelstrijd.

"De negatieve liedjes geven juist blijk van respect voor een oude, geliefde vijand die het zo vaak tegen ons heeft opgenomen."

Beste trainer

Gerrard deelt deze visie van Mourinho niet. "De staande ovatie van Liverpool-supporters deed me veel meer. De Chelsea-fans hadden een paar seconden respect voor me, dat klopt. De rest van de wedstrijd hebben ze me geslacht. Ik ga ze ook niet het beste wensen of zo. Het was wel leuk dat ze een keer kwamen opdagen."

Voor Mourinho heeft Gerrard meer respect. "Hij is de beste trainer ter wereld. Als ik niet zo'n Liverpool-fan was geweest, had ik getekend bij Chelsea."

Na dit seizoen vertrekt de eind deze maand 35 jaar wordende Gerrard naar Los Angeles Galaxy.