Jürgen Locadia staat open voor een vertrek bij PSV als blijkt dat hij komend seizoen niet meer speeltijd zal krijgen dan deze jaargang.

"Als ik niet meer ga spelen, dan moet ik ergens anders heen", aldus Locadia tegen NU.nl.

De 21-jarige Locadia kreeg zondag tegen Heracles Almelo (2-0 winst) eindelijk weer eens een basisplaats van trainer Phillip Cocu. "Dat was fijn, maar ook wel weer even wennen omdat ik zo lang niet vanaf het begin gespeeld heb."

"Ik ben op een leeftijd gekomen dat het belangrijk is voor mijn ontwikkeling dat ik wekelijks speel. Als dat bij PSV kan is dat het beste, maar anders moet ik verder kijken."

Lastig

Vorig seizoen had de spits meestal nog een basisplaats en scoorde hij dertien maal, waarna hij deze jaargang door de komst van Luuk de Jong op de bank belandde en maar zes keer trefzeker was.

"Voor mij was dit ook niet echt een leuk seizoen. Natuurlijk was het prachtig om kampioen te worden, maar over mijn eigen prestaties ben ik niet tevreden omdat ik zo weinig gespeeld heb. Maar goed, Luuk heeft het goed gedaan met veel goals en assists en dat maakt het ook lastig voor mij met het oog op volgend seizoen."

Om tafel

Technisch manager Marcel Brands gaf eerder deze week aan dat PSV Locadia absoluut niet wil laten gaan, omdat de club volgend seizoen veel van hem verwacht. Die uitspraak zorgde voor gemengde gevoelens bij Locadia.

"Ik heb het gelezen, maar moet zelf nog met PSV om tafel gaan. Het is mooi dat de club aangeeft dat ze me willen houden, maar uit de daden blijkt iets anders. Ik speel weinig. Dat maakt het een beetje dubbel."