Daley Sinkgraven is een voorstander van de komst van Rafael van der Vaart naar Ajax, ook al krijgt hij er dan een concurrent bij op het middenveld.

"Het toevoegen van een ervaren jongen kan belangrijk zijn voor ons team", aldus Sinkgraven tegen NU.nl. "En Van der Vaart heeft natuurlijk ervaring zat. Zo iemand kunnen we goed gebruiken."

De 19-jarige Sinkgraven was nog maar een jongetje toen Van der Vaart (inmiddels 32) doorbrak bij Ajax. "Het is niet zo dat ik echt een fan van hem was ofzo, maar kijk nog steeds tegen hem op. Van der Vaart is een geweldige voetballer."

Ajax is nog in afwachting van het antwoord van Van der Vaart op het gedane aanbod. De komst van Nemanja Gudelj is wel al zeker, waardoor er sowieso meer concurrentie komt in de middenlinie. Sinkgraven weet dat hij voor twee posities in aanmerking komt, zeker nu trainer Frank de Boer heeft aangegeven dat hij Ajax soms ook weer met een 'nummer 10' gaat laten spelen.

"Dat vind ik een heel fijne positie, maar ik kan ook links op het middenveld voetballen. Ik heb geen voorkeur voor één van die twee. Controlerend spelen is voor mij ook een optie, al val ik liever aan."

Champions League

Komend seizoen is Sinkgraven er voor het eerst vanaf de voorbereiding bij in Amsterdam, want hij kwam afgelopen winter pas over van sc Heerenveen.

De linkspoot verwacht een korte vakantie vanwege de voorrondes die Ajax voor het Champions League-toernooi moet spelen. "We zullen al vroeg beginnen, maar dat is prima. Voor zulke wedstrijden ben ik hierheen gekomen."