Viktor Fischer was zondag voor het eerst in bijna anderhalf jaar weer trefzeker namens Ajax. De Deen scoorde twee keer in de met 3-0 gewonnen ontmoeting met SC Cambuur.

Het laatste doelpunt van de aanvaller dateerde al weer van 525 dagen geleden. "Dat is heel lang", constateert Fischer voor de camera van FOX Sports. "Nu komt het weer."

Na een klein uur spelen brak de spits de ban voor de Amsterdammers, om de voorsprong vijf minuten later te verdubbelen. "De eerste goal was eigenlijk makkelijk, want ik weet dat Kishna die actie in zich heeft en ik stond er gewoon op te loeren en te wachten. Ik moest gewoon even m'n voeten juist neerzetten en dan was het een goal."

"Dat geeft het vertrouwen voor het tweede doelpunt, dan is het allemaal wat makkelijker. Het gevoel daarvan was ongelooflijk mooi, ik hou van doelpunten scoren en na zo'n lange tijd is het een bijzonder moment."

Fischer stond veertien maanden aan de kant met een hamstringblessure en maakte vorige maand zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda nadat hij al enkele keren had meegespeeld met de beloften in de Jupiler League.

Hoewel de fitheid terug begint te komen, merkt de 20-jarige Deen dat hij nog niet honderd procent is. "Ik voel soms wel dat ik veertien maanden aan de kant heb gestaan en dat ik ook het niveau van Ajax 1 weer op moet pakken."

Publiek

De kwakkelende ploeg van trainer Frank de Boer stelde onlangs de tweede plaats en daarmee deelname aan de voorrondes van de Champions League veilig, maar Fischer beseft dat de Ajax-aanhang de laatste tijd bepaald niet verwend is in de Amsterdam Arena.

"Voor het publiek is dit belangrijk, voor ons ook. Maar ik denk dat wij, wat zullen we zeggen, een minder, of teleurstellend seizoen hebben gespeeld. Voor het publiek is het belangrijk dat we het zo goed af kunnen sluiten en dan kijken we naar volgend seizoen."