John van den Brom boekte zondag met AZ een belangrijke zege in de strijd om de derde plaats in de eredivisie, maar de trainer van de Alkmaarders was niet helemaal tevreden over het vertoonde spel tegen NAC Breda (3-2).

"We hebben bij momenten geweldig gespeeld, maar daarna ook geregeld laten zien hoe kwetsbaar we zijn", zei Van den Brom voor de camera van de NOS. AZ maakte in de slotfase een 2-1 achterstand ongedaan.

"Dat we nog wonnen, zorgde voor een geweldige ontlading. De fluitconcerten werden een staande ovatie. Het was een wedstrijd van uitersten."

De oefenmeester miste wel de absolute wil om de wedstrijd te winnen. "We moesten winnen om de druk op Feyenoord te houden en dat heb ik in fases helemaal niet teruggezien." 

"Gelukkig zagen we op tijd het licht. En over geluk hebben we ook niet te klagen gehad: het had ook gewoon 1-3 kunnen worden doordat we zoveel risico's namen."

Feyenoord

AZ heeft net als nummer drie Feyenoord 59 punten. De Rotterdammers komen maandag nog in actie tegen Vitesse, dat met 54 punten vijfde staat.

"Ik ga lekker ontspannen kijken en dan zien we wel. Als Feyenoord maar niet wint, dan is het niet leuk meer", besloot Van den Brom.