Een gesprek met trainer Louis van Gaal is voor Memphis Depay doorslaggevend geweest om te kiezen voor een transfer naar Manchester United, nadat hij al bijna rond was met Paris Saint-Germain.

"Ik wist wel dat Manchester United geïnteresseerd was, maar het werd niet concreet", vertelt Depay, die zondag in zijn laatste thuiswedstrijd voor PSV met 2-0 won van Heracles Almelo.

"Een transfer naar Paris Saint-Germain was ook al heel dichtbij toen United alsnog mijn manager belde. Vervolgens heb ik met Van Gaal gesproken en wist ik dat ik naar United wilde. Het gesprek was doorslaggevend."

United betaalt minimaal 28 miljoen euro voor Depay, die niet direct wil zeggen wat hij precies met Van Gaal besproken heeft.

"Dat blijft tussen Van Gaal en mij. Maar ik kan wel zeggen dat het gesprek mij het juiste gevoel gaf. Van Gaal is natuurlijk ook een wereldtrainer. En Manchester United is een wereldclub, misschien zelfs wel de grootste van allemaal."

"Toen ik een jaar of elf was zei ik ook al tegen mezelf dat ik ooit voor United moest spelen. Het is een prachtige club en de Engelse competitie is mooi. Ik ben trots op mijn overgang."

Strijden

Depay beseft wel dat hem bij United veel concurrentie wacht. "Ik geloof in mezelf en denk dat ik in de Premier League kan uitgroeien tot een grote speler. Maar ik zal er wel voor moeten strijden. En stappen zetten, zoals ik bij PSV ook heb gedaan."

De vijftienvoudig Oranje-international, die sinds zijn twaalfde bij PSV speelt, kende tegen Heracles een bijzonder afscheid in het Philips Stadion. Hij scoorde uit een vrije trap en kreeg kort voor tijd een publiekswissel.

"Het was een speciale dag. Ik was extra gemotiveerd om de supporters iets terug te geven voor hun jarenlange steun. Ik zal deze wedstrijd ook nooit vergeten en ga de mensen bij PSV missen."

"Het is met ups en downs gegaan met mij bij PSV, maar iedereen is altijd goed voor me geweest. Ik heb me hier ook altijd thuis gevoeld, kan met mijn ogen dicht naar de club toe rijden."