FC Twente-aanvoerder Andreas Bjelland heeft zondag na afloop van het gewonnen competitieduel met FC Dordrecht (3-0) hard uitgehaald naar de clubleiding van de Tukkers.

"Niemand praat met de spelers over de slechte financiële situatie. Er wordt zelfs achter onze rug om over ons gesproken", deed Bjelland, die met een kopbal voor de 2-0 zorgde, in gesprek met FOX Sports een boekje open over de communicatie tussen de clubleiding en de selectie.

"Het lijkt wel alsof de club los staat van de spelers. Er is geen persoon die recht voor ons gaat staan om te zeggen wat er allemaal speelt. En die nieuwe financieel directeur, Gerard van den Belt, of hoe hij ook heet, heeft zich nog geen enkele keer laten zien."

Bjelland is er niet over te spreken dat de clubleiding niet eerst aan de spelers meedeelde dat FC Twente afziet van een ticket voor de voorrondes van de Europa League, waar de club via de Fair Play-ranking hoogstwaarschijnlijk voor in aanmerking komt.

"Daardoor voelen we ons in de steek gelaten. Het is een jong team dat heel graag Europees voetbal wil spelen. Als dat dan niet mogelijk is door financiële redenen, heb dan het respect om eerst naar ons toe te komen alvorens een statement naar buiten op te stellen."

Product

Bjelland, die nog een jaar onder contract staat bij Twente, won zondag met zijn ploeg voor de tweede keer in de laatste zes eredivisieduels. "De motivatie halen we uit hoe we als groep met elkaar omgaan op de training, tijdens wedstrijden en in de kleedkamer."

"Als groep lachen we een beetje om de hele situatie en zijn we sterk. Ik denk dat we dat deze wedstrijd hebben laten zien", zegt de verdediger, die naar eigen zeggen van buitenaf heeft moeten horen dat de club hem wil verkopen.

"Ik voel me gewoon een product en dat is niet normaal, vandaar ook al deze kritiek. Normaal is Twente een warme club met goede mensen, maar daar zijn er ook veel van ontslagen. Het is echt een vreselijke periode."