Robert Maaskant baalde zondag na de 3-2 nederlaag bij AZ stevig van het feit dat NAC de nacompetitie in moet, maar de trainer van de Brabanders vindt dat zijn ploeg niet hoeft te degraderen.

"Wij moeten die favorietenrol pakken en de nacompetitie winnen, zo gaan we erin", zei Maaskant voor de camera van FOX Sports.

"We spelen al vanaf januari onder de hoogste druk, daar kan het niet aan liggen. Binnen de spelersgroep hebben we daar al uitvoerig over gesproken." 

"We moeten nu vijf keer vol aan de bak. Eerst volgende week tegen FC Groningen, als bepaald wordt of we als zestiende of zeventiende eindigen in de eredivisie." 

"Daarna spelen we vier finales voor lijfsbehoud. We hebben ruim voldoende kwaliteit om die wedstrijden te winnen, zeker als we twee keer tegen dezelfde ploeg spelen.''

NAC kwam tegen AZ nog wel op een 2-1 voorsprong, maar gaf de zege in de slotfase weg. "We maken te weinig goals en geven ze net te makkelijk weg", concludeerde Maaskant. "Maar het zij zo, we hadden er al rekening mee gehouden dat we de nacompetitie in moeten. We zijn er klaar voor.''